+46 (31) 381 46 00

Vedligeholdelsesråd for beslag/håndtag/køkkenknopper

Knopper og håndtag i aluminium

Håndtag og knopper i aluminium rengøres bedst med en blød klud fugtet i vand og eventuelt et mildt rengøringsmiddel, der er tilpasset formålet. Sørg for at fjerne eventuelle rester af rengøringsmidlet med koldt vand og tør efter med en tør klud eller håndklæde. Hvis du er det mindste i tvivl om rengøringsmidlet, er det godt at prøve det på et ikke-synligt område. Brug gerne en mikrofiberklud. I de fleste tilfælde er dette den eneste rengøring, der er nødvendig.

Brug aldrig stærke og ætsende rengøringsmidler.

Brug aldrig ståluld eller en skurende svamp.

Ved kontakt med andre metaller kan der opstå korrosion, hvis håndtagene er i et fugtigt miljø eller hvis den beskyttende oxidoverflade slides væk, for eksempel ved eventuel kontakt med kobber og jern.

Knopper og håndtag i krom

Håndtag og knopper i krom rengøres med en blød fugtig klud. Gerne en mikrofiberklud. Hvis du er nødt til at bruge rengøringsmiddel, skal du være forsigtig med at bruge et mildt produkt og skylle efter med koldt vand.

Tør efter med en tør håndklæde eller klud.

Hvis du er i tvivl, skal du først prøve på et ikke-synligt område.

Brug aldrig stærke rengøringsmidler.

Brug aldrig ståluld eller en skurende svamp.

Køkkenhåndtag og møbelknopper i messing

Messinghåndtag og messingknopper rengøres med en blød og fugtig klud. Undgå stærke og ætsende rengøringsmidler. Hvis dette er nødvendigt, skal du bruge en mild opløsning og prøve det først på et ikke-synligt område på beslaget. Skyl grundigt med koldt vand og tør efter med en tør klud eller håndklæde.

Messingprodukter er normalt lakerede, da metallet er følsomt over for korrosion. Brug derfor aldrig stærke midler med slibemidler eller ståluld. Udover at det vil efterlade grimme mærker på produktet, ødelægger du også den beskyttende lakoverflade.

Beslag og knopper i nikkel

Beslag og knopper i nikkel kan rengøres med en blød, fugtig klud i vand og eventuelt en meget mild rengøringsmiddel, der er specielt egnet til formålet, og som ikke indeholder slibemidler eller sæbeopløsninger.

Fjern rengøringsmidlet meget omhyggeligt og tør med en blød og tør klud eller håndklæde.

Prøv gerne på et ikke-synligt område, inden du eventuelt bruger rengøringsmidlet.

I de fleste tilfælde er det tilstrækkeligt at pudse beslagene med en mikrofiberklud.

For at overfladen på dine køkkenhåndtag og møbelknopper i nikkel skal beholde sin glans og undgå pletter, bør du rengøre dem regelmæssigt.

Køkkenknopper i porcelæn

Tør dine porcelænsknopper af med en klud fugtet med en mild rengøringsmiddel. Undgå stærke, ætsende og slibende rengøringsmidler.

Undgå også ståluld og fibersvampe.

Tør efter med en tør klud.

Møbel- og køkkenhåndtag samt knopper i rustfrit stål

Håndtag i rustfrit stål (SS) rengøres med en blød klud, der er fugtet med vand og eventuelt et meget mildt rengøringsmiddel, der er egnet til interiør. Rengøringsmidlet må ikke indeholde ætsende eller slibende løsninger.

Fjern eventuelle rengøringsmidler omhyggeligt med koldt vand og tør produkterne grundigt af med en tør og blød håndklæde.

For at en rustfri overflade skal bevare sin glans og udseende og for at undgå korrosionsangreb skal rengøring udføres regelmæssigt.

Misfarvninger og belægninger på håndtaget kan forekomme på det rustfri produkt, hvis f.eks. vand eller opløsninger af syntetiske vaskeprodukter tillades at blive på materialets overflade.

Sort/hvide lakerede køkkenhåndtag og køkkenknopper

Rengør håndtag og knopper, der er hvid og sort lakerede, med en blød fugtig klud og eventuelt et mildt rengøringsmiddel, hvis dette virkelig er nødvendigt. Det er vigtigt, at rengøringsmidlet ikke indeholder slibemidler eller sæbeopløsning. Fjern alt rengøringsmiddel med koldt vand og tør grundigt med en blød og tør klud. Dette trin er vigtigt for at bevare den lakerede overflade på håndtag og knop, samt undgå lokale korrosionsangreb. Rengøring af produkterne bør udføres regelmæssigt. Misfarvninger og belægninger kan forekomme på den lakerede overflade, og f.eks. vand eller opløsninger med syntetiske vaskeprodukter tillades at blive på materialets overflade.

Zamak/Zink

Rengøres bedst med en mikrofiberklud, som du kan pudse beslagene med.

Hvis du vil bruge et middel, skal det være mildt og egnet til formålet og må ikke indeholde slibemidler.

Fjern rengøringsmidler omhyggeligt med koldt vand.

Tør grundigt med en tør blød klud.

Brug ikke stærke, ætsende eller slibende midler.

Kemisk ren zink er modstandsdygtig over for luftens oxygen i et tørt indendørs miljø. I et fugtigt miljø korroderer overfladen, og der dannes en grålig overflade, der beskytter yderligere mod korrosion. Zink er følsomt over for galvanisk korrosion i kontakt med visse metaller som kobber og jern.

Køkkenhåndtag i træ

Rengør med en blød klud, der er fugtig i vand og evt. et mildt, egnet rengøringsmiddel eller mild sæbeopløsning.

Tør efter med en tør klud.

Let pletter kan fjernes med en svamp, der er fugtig i vand eller en mild sæbeopløsning, alternativt med et fint sandpapir.

 

Produkter
Kundeområde
SvenskaDansk